Ett roligt jobb

Mitt jobb kan inte vara roligare än när jag har förmånen att få ringa till en simmare och berätta att
Han/hon är klar för OS. Det blev 3 sådana samtal i veckan som var. Ett till Sophie, som nästan började gråta och tyckte att det var tur att jag inte ringde när hon var i skolan då de var tvungna att hålla tyst tills uttagningen var officiell. Ett till Erik som blev alldeles tyst först. Och ett till Ida som även hon blev stum. Glädje! Och stolthet!
Presskonferensen hölls hos SOK i Sofiatornet vid stadion. Erik och Sophie var lite speciella då de var de första i hela OS-truppen som är uttagna på det sk framtidskriteriet. Det betyder att de är i början av sin utvecklingskurva, aldrig gjort ett OS tidigare och att de framförallt ska prestera på OS 2020.
Med på presskonferensen var även gång och handboll. Press på plats var DN, Expressen, TT och radiosporten.
I förra veckan träffade jag och Henrik Forsberg en ung lovande kille från Täby med namnet Oskar Ericsson. Han slog oväntat ett svenskt juniorrekord på 50 rygg på Swim Open. Han kvalade även in till EM på 200 rygg men hade 4 andra simmare före sig som tyvärr knep de 4 platser som fanns. Kul att prata med Oscar som verkligen har framtiden för sig. Vi diskuterade teknik, skola och framtid. Universiaden och kortbane- EM är intressanta tävlingar nästa år bl a. Tänk vad kul om många simmare och tränare upptäcker Universiaden som är en riktigt bra tävling. Nästa år går den efter VM, så i mitten av augusti. Bra då kan man träna hela sommaren och det brukar ge riktigt bra resultat. Universiaden är som ett långbane- EM konkurrensmässigt sett men som ett OS i upplägg. Man bor i en Universiadenby med massor av andra nationaliteter och sporter. Erik Persson var med på Universiaden 2013 i Kazan och gjorde därefter VM i Kazan och som sagt OS nu. Bra erfarenheter som han tagit med sig från alla dessa tävlingar.
I lördags hade jag äran att prata tillsammans med Peter Reinebo på simförbundets årsmöte i Sollentuna. Peter berättade om OS och förberedelserna inför OS på ett mer generellt sätt och jag gjorde det mer simspecifikt. Det är väldigt kul att vara ute och träffa klubbledare, styrelsefolk och funktionärer. Det är många i vårt land som jobbar mycket och i det tysta för att simningen och simmarna ska nå sina mål. En person bland alla som gör just detta är Petter Sikén i Kungsbacka.Vet hur han och klubben stöttat Erik för att han ska nå dit han vill. Grattis Kungsbacka, bra jobbat!
Nu blir det EM-läger i Malmö och Hylliebadet. Tack Robban Johnsson MKK för ditt fina arbete med att fixa vårt läger. Nu kör vi!
 
Peter med Sophie och Erik
 
Eri och Sophie med gångaren Perseus Karlström
 
 
 
Oskar Ericsson, Täby Sim
 
Årsmöte i Sollentuna
 
 
Peter Reinebo i talarstolen
 
Stockholm i morse
 
Diezel i förrgår