2017, välkommen!

Dubbning och god middag efteråt
 
Svärdet vi dubbades med
 
 
Besök i Helsingborg
 
Jonas Lundström avslöjad, underlägg på bordet i hans bostad
 
Middag för Andrei med Henrik Forsberg
 
 
 
Besök i Täby, Samuel Törnqvist och Johan Mattsson
 
Om Täby Sim
 
Neppans masterssimning på mornarna under ledning av Anders Berlin, GRYMT!!
 
Träningsinformation
 
Johan Wallberg, Johan Mattsson, Carl Jenner och Nicky Lukic
 
Genomgång
 
 
Redo för kraftstest
 
På baksidan av white boarden, någon av skrivit. Intressant
 
Pontus Flodqvist var coach för de Neptunare som ej åkt på läger. Med på träningen OS medaljören Lisa Nordén
Krafttest
 
Nytt år och nya möjligheter. Idag första passet på ”nya NEC”. 3 tränare, en teknikanalytiker och 8 simmare på plats. Kul! Förutom konditionsträning bjöd första passet på calipermätning och kraftsmätning. Senare i veckan kommer Martina Granström för att följa upp screeningar och tillsammans med simmare och tränare lägga upp individuella styrkeprogram. Och nu börjar även utvärderings och målsamtalen med SOK, Simmare, Tränare och SF.
I dagens NEC-grupp saknades en del simmare som är på läger i Sydafrika och Lanzarote. Några har även stuckit iväg till Australien, Isak Eliasson och Jessica Eriksson. De kommer hem till Swim Open i april.
I slutet på förra året hade jag nöjet att träffa Louise Hansson som var hemma under julen. Kul att se att hon stormtrivs på USC. Bra skola, bra simning, annorlunda träning och bra konkurrens. Mycket av detta har hon ju självklart haft förut i Helsingborg men nu är det på ett nytt sätt. Ska bli kul att följa. Hon är redan kvalad till NCAA på i stort sett alla de sträckor hon satsar på, saknas en tiondel på 100 fjäril, men det tar hon snart. Även 400 medley kommer finnas med på någon tävling fick jag höra.
Förra året var jag med om en väldigt speciell sak. Jag blev invald i Stockholms idrottsakademi. Medelåldern i denna akademi är 75 år så där kan jag känna mig rätt ung. Vi blev invalda efter utfrågning och näst intill röstning. Dubbning med svärd på axeln avslutade ritualen som nog var det märkligaste jag varit med om. Efter detta var det ett fantastiskt gott julbord och trevligt sällskap. Kul med annorlunda saker! Och kul att träffa helt nya människor. Vi höll till på Stadion i den del som numera är idrottsmuseum med fokus på OS i Stockholm. Ett fantastiskt fint museum som alla borde se.
Vi avslutade året med att önska Andrei lycka till i framtiden och tackade honom för 4 bra år. Andrei är nu i England, där hans fru och han har en bostad.