Tomhet och tystnad

Är vad som uppstår efter en intensiv simvecka fylld av möten, diskussioner, föredrag och intressanta simningar. I varje fall för mig. Har alltid varit så. Från full fart 24 timmar om dygnet, nästan till total tysthet. Denna gång blev det ännu mer påtagligt då vi bodde vid värsta partygatan i Borås. Varmt på rummet innebar öppet fönster och då de utanför hade väldigt kul hela natten eller nätterna blev det lite sömn.
SM-veckan bjöd på varierande resultat i bassängen tycker jag, men det är klart att inga landslag skulle tas ut utan alla senior-ungdoms och juniorlag var redan uttagna. Jag tar med mig Hanna Erikssons framfart i bassängen. Hanna tar sina första långbane guld på SM i 800, 400 frisim och 200 fjärilsim. Bra tider och hennes utvecklingskurva går klart uppåt. Hon simmar inte i något av våra landslag i sommar men jag är övertygad om att hon snart finns med. Hon och hennes coach har dock planerat sommaren med simning ändå, klokt. Öppet vatten är det som gäller med flera tävlingar i Sverige och utomlands. Lycka till Hanna.
Jag blev glad över att se att Jesper Jonsson är tillbaka. Jesper har kämpat i flera år bl a med lite skador. Han har tränat på och kämpat med sin rehab och prehab och nu kunde han ta ett steg fram på 100 fjäril bl a.
Självklart var det flera andra roliga simningar bakom våra landslagssimmare men kan inte nämna alla här. Ser er dock så träna på och träna smart. Men var noggranna med progressionen.
Arrangemanget var som vanligt väldigt bra. SK Elfsborg lämnar inget åt slumpen utan allt är uttänkt. Och trots att vädret varierar så märker man knappt när det är lite sämre väder. Stämningen är på topp. Denna gång var första gången vi hade med parasimning på SM. Vilken hit! Vad kul det var att se de bästa i Stockholm och vilken bra combo det blev.
Nicky, Stefan och Leija mfl genomförde analyser på alla finaler under SM. Det blev ett antal. Vilken bra info man får av denna raceanalys. Nu är det bara att börja med att utveckla de olika delarna i planen, antal andningar, längd och fart under vattnet, frekvens osv