Universiaden 2019 i Neapel

I dag blev det en del tankar på just Universiaden. Jag hade förmånen att vara inbjuden av SAIF, Svenska Akademikers Idrottsförbund, för att prata om våra och mina erfarenheter från Universiaden och andra internationella tävlingar. Målgruppen var blivande tävlingsrepresentanter för nationella och internationella studenttävlingar.
Vi har ju sedan 2013 haft full satsning på Universiaden då det är en bra tävling med hög konkurrens. Universiaden har flera delar som påminner om ett OS, en by man bor i, längden på tävlingen, invigning, avslutning och ett jättematsal. Dessutom är man där som ett team i olika idrotter.
Universiaden går vartannat år, så när vi simmar VM simmar vi också Universiaden. Och vartannat år är det ett långbane-EM.
Frågorna blev många och jag kom hem med flera funderingar och nya kontakter. Jättekul och utvecklande!

Ser tillbaka på helgen med massor av ny information som behöver tänkas på och sättas in i nya och befintliga sammanhang. Det hela började i fredags med en mycket intressant föreläsning och diskussion kring HBTQ-frågor. Sofia B Karlsson höll i det hela på ett mycket kompetent och intressant sätt. Fredag em och lördag handlade om Good Governance och om att sälja sitt varumärke.
Nu är jag och Diesel hemma igen. Borta bra men hemma skönt!
Dags att kolla tävlingsresultat från alla tävlingar i Sverige!