Landskrona levererade

Bra arrangemang, bra stämning och bra väder. Det man kunde önskat mer är fler som tog chansen när nu EM-simmare och NUM-simmare ej hade SM som måltävling och EJM-simmarna var borta på EJM. Men det fanns några guldkorn. Victor Fridsjö som simmade bra på 200 fjäril och knep en medalj efter Nils Liess från Schweiz. Pers med 2 sekunder sedan Swim Open, bra utveckling. Melker Selin vann 50 frisim med ett litet pers än en gång. Melker plockar lite hundradelar varje gång. Robin Andreasson simmar snart lika snabbt som han gjorde 2010. Bra att hålla ut och fortsätta fast utvecklingen går lite trögt ibland.
Patrik Ridell, Pontus Palmqvist och Jesper Jonsson är fler killar som tog chansen och simmade snabbt. Den som kanske imponerade mest var Samuel Törnqvist från Täby. Samuel persade på allt och det var ju bra men framför allt var det det sättet han gjorde det på. Hans sätt att utmana Simon Sjödin på 200 medley sitter kvar på min näthinna och säkert Simons också.
Tjejerna då? Ja Hanna Eriksson var, precis som på inne-SM, en dominant på medel och distansgrenarna. Pers på nästan allt och det ser bra ut inför EM där hon simmar 200, 400, 800 och 1500 frisim. Intressant att hon även persade på 100 frisim och gjorde den 4:e bästa tiden på 100 frisim i år i Sverige. Sara Junevik slog till med ett ”småbarnspers” på samma distans och visar att även hon vill vara med kring våra 4x100 fr lag i framtiden. Louise Hanssons simning gick som på räls. Pers på 100 fjäril och 100 ryggsim bl a. Riktigt fina simningar. Syrran Sophie tog sin första SM guldmedalj på 200 medley med ett fint personligt rekord.
EJM-simmarna får klart godkänt och imponerade gjorde bl a Robin Hansson på 200 frisim . Blir det han som tar Anders Holmertz svenska rekord? Nu medalj på EJM. Björn, som startade EJM trögt pga av en tidigare skada, plockade sista dagen hem guldet på 50 frisim. Hanna Bergman simmade snabbt på 100 frisim på EJM och var aktuell för lag på EM, men vi bestämde att låta hennes axel vila då hon haft en del problem med den. Gäller att tänka långsiktigt. Och Hanna lär finnas med kring lagen framöver och då både 4x100 och 4x200.
Vill även passa på och gratulera NUM-simmarna till fina simningar. Nu ledighet men se till att börja medan det fortfarande är lov och ni kan träna på ordentligt och nyttja lovet och utomhusträning.
Har nu haft några dagar på västkusten med massor av sol och bad och träning. Nu dags att åka hem för att träffa EM-simmarna. Precamp börjar på torsdag i Eriksdalsbadet och på lördag är hela
EM-gänget på plats för att spel boule, träffa media och ha antidopinginfo.
Vi hörs…