Snälla ...nu vill jag ha regn!


Så får man väl inte säga men kan inte låta bli. Led verkligen med de som sprang Stockholm Marathon igår, vilken prestation Åker till Mare Nostrum på torsdag så då kanske det är svalare där? Men kvällarna i Stockholm är oslagbara…
Träffade två gladiatorer i huset, kändes häftigt och ev användbart?
I fredags var jag och Anne Forsell på en föreläsning med företaget beta. Idrott och näringsliv i världsklass! Väldigt intressant och ligger helt i linje med det vi nu gör inom simidrottsakademin där vi undersöker elitsimmares intressen för att sedan se hur det kan matchas med ev jobb eller traineeplats alternativt studier. Simmare är eftertraktade inom arbetslivet och de gör bra ifrån sig i skolan! Det gäller att hitta ett bra upplägg som möjliggör både och samt även en bra övergång den dag simmaren väljer att lägga dräkten på hyllan. Vi ska se till att ha en strategisk plan för eftergymnasiala studier på ex RIU (Riksuniversitet) eller ELV (Elitlärovänligt). Som det är nu åker väldigt många av våra simmare till USA. Det är säkert ett mycket bra alternativ för några men många hamnar också snett vad gäller simningen och utvecklingen uteblir. Detta vill vi kunna göra bättre. Vi vill ha fler simmare som fortsätter utvecklas inom simningen efter gymnasiet!
Integreringen inom alla områden av parasim pågår vidare. I måndags presenterade parasimsutskottet sig för de som är anställda på simförbundet. Den 18-19 juni har landslaget en träff på Bosön och då tänkte jag passa på att titta förbi. Var på DM i Stockholm igår och såg att det var flera parasimmare med, bra! Kul att se att Jaqueline Hippi är tillbaka i Sverige i god form och simmade ett fint 200 frisim bl a. Såg även att Elias Persson simmade snabbt på Skånes DM, ska bli kul att följa honom.
Det kom ett kort till simförbundet. Johannes Skagius hade varit med sin nya klubb på läger. Trevligt initiativ.
Och så kom regnet precis, så skönt och uppfriskande!