Kick off mot Tokyo 2020


Förra torsdagen samlades vi, utmanare och deras coacher, på Eriksdalsbadet för att få info om vad utmanarprogrammet innebar samt att få information om vilka tester som skulle göras under fredagen. Simmarna var Hanna Rosvall, Sara Junevik, Daniel Räisänen, Adam Paulsson, Filip Grimberg, Jesper Björk, Johannes Skagius, Daniel Forndal, Victor Johansson, Isak Eliasson, Gustav Dahlman och Petter Fredriksson. Under fredagen testades simmarna i simfysprofilen.
Simfysprofilen innebär kalipertest, hopptest, efficencytest, kraftmätning och steptest. Vår läkare Rene Tour och idrottspsykolog Andreas Claesson var också på plats för möten med simmarna.
När allt var klart i Eriksdalsbadet kördes simmare och tränare till Scandic i Väsby . Där slöt ytterligare simmare från landslaget upp och efter en gemensam samling var det dags för uppladdning inför Svenska Simspelen.
Tävlingen hade lockat simmare från Polen och hela Norden. Det finska juniorlandslaget var på plats och danskarna hade flera av sina bästa simmare med. Många riktigt bra resultat blev det under helgen. Det märks att flera killar vill blanda sig i striden kring lagkapperna på VM. Jag noterade även några intressanta tider från Ystads GP som simmades samtidigt.
På söndagskvällen bar det iväg till Bosön med coacher och simmare. Där hade vi utbildning i den nya utvecklingsplanen och vi filmade med Rein Haljland. På kvällen fick flera simmare visa sina styrkor i rullstolsbasket. Martina Granström, fd OS-simmerska och numera sjukgymnast, gjorde sitt första senioruppdrag som ledare. Det är väldigt kul att ha med Martina i laget igen. Välkommen!
Rene Tour och Stig Mattsson höll varsin föreläsning om hälsa, sömn och energi.
Jag är mycket nöjd med helgen och känner att vi alla kan höja oss en nivå extra genom att mer regelbundet testa simmarnas olika kapaciteter för att försäkra oss om att vi är på rätt väg. Det blir också betydligt lättare att utvärdera ett resultat då man har flera parametrar att utvärdera.
 
 
Hopptester
 
 
Andreas Calesson och henrik
 
Dragkraftstest på land
Tokyo?
 
Adam Paulsson delade med sig av choklad till coacherna, tack!
Jörgen Edin och JOhannes samspråkar
 
coachmöte med Torsten Buhre
Simförbundets nye förbundsdirektör Mikael och sportchefen Henrik
Martina?
 
Sverker, Sophie och Rein ger sig in i bröstsimmets mysterium
Kalle, Axel och Rein
Johannes och Rein och Diirk (på skype) diskuterar
Utbildning pågår
Juan går igenom kalipermätningen
Nicky och Johannes diskuterar kraft och uthållighet, vad krävs för...
 
Feedback med Rein. Victor Johansson får råd medan kalle och Nicky lyssnar och antecknar (gjorde Victor också)