Skärpning...

Skärpning Ullis!
Nu har jag inte skrivit på hur länge som helst och problemet blir att det blir mer motstånd ju längre tid som går. Man kommer liksom bort ifrån allt. Inte bra så nu dags för en sammanfattning sedan sist. Och jag börjar med dagen och går baklänges.
Har idag träffat Anders Holmertz och sett honom in action vilket var kul och intressant. Vi hade massor av roliga saker att prata om från förr och nu! Innan detta hade Svenska Simförbundets årsmöte avslutats i Linköping. Med början igår och avslut idag. Val av styrelse och kommittér, intressanta föredrag och trevlig middag med en fantastiskt flink trollkarl, så frustrerande att inte se vad han gjorde.
EM-truppen har presenterats och det blev väl inga direkta överraskningar förutom att det ööpnades upp för tjejernas lagkapper. Medan killarna tagit stora steg framåt på ex 200 frisim (5 killar bland topp 6 någonsin i Sverige) så har inget hänt på tjejsidan. Förutom Hanna Eriksson och Hanna Bergman. Hanna Eriksson tog ju stora kliv på inne-SM förra året och visade även nu att hon vill vara med. Hanna Bergman, som är 2 år yngre slog stora personliga rekord och hennes simning ser intressant ut. Vet att även Emma Sundstedt i USA är sugen. Bergen Swim festival simmades helgen efter Swim Open. Den ingår i vad vi vill kalla Nordic Tour och det var flera simmare/klubbar som valde att delta på även denna tävling. Smart ur ett utvecklingsperspektiv. Konstigt att inte fler använde sig av att simma toppade två helger i rad. Det simmades ju även Danish Open samma helg som Bergen.
Swim Open blev än en gång en succé! Fantastiskt arrangemang och denna gång med regnbågsfärgade linor! Dennis och co ni gjorde ett fantastiskt jobb, man blir så stolt över denna tävling! Dagen efter tävlingen passade vi på att ha en coachdag. Ett 15 tal coacher samlades på Simförbundets kansli i Hammarby Sjöstad för att lyssna på SOK:s Peter Reinebo, diskutera utvecklingen från nationell junior till internationell senior och för att lyssna på vilka svårigheter matchning av en internationell elitsimmare i klubbmiljö kan innebära.
Mellan mina inlägg har jag också haft förmånen att få delta på tränarmöte på Västkusten. Alltid intressant att höra på vilka utmaningar alla olika distrikt har.
Denna vecka är jag på ett antal besök med start i Motala i morgon och Diezel är självklart med. Han gillar att resa och bo på annan ort.
#1 - - Sture Sansmark:

Toppen Ulrika .Men kan Du inte kommentera dina bilder

Svar: HejDet gick förut men inte längre tyvärr
Ulrika Sandmark