Att förändra ett beteende


Är svårt, i alla fall om man gjort samma sak i många år. Jag har i flera år klickertränat min hund och det är effektivt men kräver timing, uthållighet och ett konsekvent arbete. (något jag jobbat på men skulle ha kunnat gjort bättre.)
Detsamma gäller ju självklart vid förändring av beteenden hos oss också. Ex teknikförändringar. Vi har nu under ett år arbetet med Andreas Claesson, idrottspsykolog, i vad vi kallar beteendeförändring hos simmare och ledare. Arbetet har bestått av föreläsningar och praktisk träning och det har gått ut på att enbart förstärka det rätta. I helgen avslutades kursen och vi alla är nöjda med resultatet. Nu är frågan hur vi jobbar vidare.

I helgen simmades GP igen i Hylliebadet. Konstigt vad fort ett år går. Kändes som om det var helt nyligen vi var där. För det är ju bara när det är GP vi kan vara där. Jag försökte lägga ett landslagsläger i badet, men det är enbart öppet för allmänheten. Synd att Malmö stad inte kan låta klubbarna och landslag komma in där. Tänker att det är ju ett fantastiskt arbete som görs av idrotten i att se till att det finns aktiviteter på kvällar och helger för kommunens unga. Detta borde premieras med fler anläggningar där aktiviteter bedrivs. På sikt kanske man skulle spara pengar.

Resultaten då? Ja i vissa fall betydligt bättre nivå än förra året vid denna tid. Det var en del simmare som imponerade lite extra. Sophie Hansson och Sara Junevik var några av dem. Teknik och taktikutvecklingar, bra träning och de håller sig friska. Sjukdomar och skador sätter käppar i hjulen.
Kanske de som alltid är sjuka vid denna tidpunkt eller precis innan behöver göra något annorlunda? Kanske vila en dag efter hemresa från läger utomlands. Vila, då menar jag att de inte ska gå till skolan utan läsa hemma för att kunna sova ut och slippa all påfrestning som skolan kan innebära i form av baciller osv.

Malmö KK gör ett jättebra jobb och vi hoppas alla att tidtagningstavlan ska fungera från början nästa gång.
Robin Hansson fick pris för ”årets simmare”. Grattis Robin, är säker på att vi får se mycket av dig framöver.
Södertäljes juniorer fortsätter att imponera. De slog svenskt juniorrekord på 4x100 frisim och 4x100 medley.
På hemvägen blev det en lunch på Toftaholm igen. Skön vacker miljö är den bästa mindfulnessen för mig…och Diezel.
Nu är jag i Oslo på Nordiskt möte. Det är så kul att inse att vi är så lika och har liknande möjligheter och situationer. Vi kan ju dessutom dra mycket nytta av varandra. Och vi fortsätter vårt fina arbete med Norge.