Helsingborg bästa NIU skolan och kommande RIG

Nyss hemkommen från Lund och NIU-mästerskapen. Kul och bra arrangemang. Och Lund är en sådan trevlig stad. Jag pluggade i Stockholm och LA men förstår att Lund står högt upp på listan. Mysig, kreativ och seriös stad när det kommer till plugg.
NIU-mästerskapen vanns av Helsingborg i år igen. OK resultat men jag fokuserade mest på benlagkappen och 6 x200 laget. Varför? Jo för att benspark är viktigt. Viktigt att köra mycket ben och på en bra nivå. Kommer ihåg när Andrei Vorontsov kom till Sverige 2013 och undrade varför vi var så svaga på benspark, långsamma, inga simmare på vårt landslagsläger på Teneriffa visste sina perstider på 100 och 200 ben osv. Andrei kom med erfarenheter från Ryssland och England och menade på att vi måste höja lägsta nivån på benspark i Sverige. Detta blev tändvätska för mig och för NEC och andra som var med. ”Snackeben” ett minne blott?
Lagkappen på NIU var ok men några skolor och föreningar måste nog lägga större fokus på bensparken. Världssimmare idag simmar med benen och inte som förr när jag simmade på 80-telet, då räckte det med 2-takt för balans. 6x200 laget, som simmas mixed, tycker jag säger lite om hur träningen bedrivs. Orkar man simma fysiskt, kan man lägga upp taktiskt och tekniskt. Vi behöver höja nivån på 200 och 400 meter i Sverige för denna åldersgrupp.
Poseidon hade planerat denna sammankomst på ett bra sätt med föreläsning av Sarah Sjöström och gratis teknikfilmning för de 30 bästa simmarna på NIU-tävlingen (FINA-poäng) Dröm om min förvåning när bara 13 simmare valde att filma av dessa 30. Var det för tidigt på morgonen?
Regelbunden filmning med feedback och uppföljningar på hemmaplan borde finnas i allas vardag. Vad bra med möjligheterna i Lund, synd att det inte används av speciellt många svenskar.
Tack Torbjörn Holmberg och Poseidon för ett bra arrangemang !

 
Middag med disco på måndagskvällen
Tobbe Holmberg delar ut pris till bästa tjej (finapoäng) individuellt Matilda från HS
Sara var populär!
Även hennes OS-guldmedalj
Även coacherna gillade medaljen som nästan väger ett kilo
Glada miner vid lunch
Petter Fredriksson MKK kom på besök
 
När vi fikade på stan blev det många selfies
Många autografer och selfies
 
Två av mina före detta simmare och ledare från Väsby som numera pluggar i Lund och även jobbar som simtränare där, Wendela Zedendahl och John Granath
Kund einte låta bli att dela med mig av denna bild. Diezel när han inte är så gammal. Svansen håller på att växa ut och ja...han hör bra fortfarande
#1 - - Thorbjörn Holmberg:

Tack Ulrika, och igen tack för ett jättebra föredrag tillsammans med Sarah!

Svar: Det var väldigt roligt!
Ulrika Sandmark