"Morgonsimning", ett minne blott

Det fanns en tid när jag satt och kollade på TV och fick höra våra simmare prata om morgonsimningar. Det irriterade mig som juniorförbundskapten då det blev ett begrepp som blev verklighet dvs att det fanns något som hette det inte att det handlade om hur man faktisk förberedde sig, vald sannaing. Vi har ju inte en drös av simmare som med lätthet klarar sig vidare till finaler och semifinaler utan de behöver vara på tå även på morgonen. På swim open visade simmarna att de visst kan var på topp även på morgonen.

Det känns tomt att det är slut. En riktig simfest som gav massor av energi för ledare, tränare, funktionärer, klubbar, simmare osv Vad proffsigt det var och va stolt jag var. Swim Open är här för att stanna. Tack alla för ett fantastiskt arbete och tack Dennis Fredriksson för det ledarskapet som höll gänget samman och visade på en målbild som uppnåddes. Tävlingen avslutades på söndagen med en gemensam brunch på Luma, en av våra sponsorer.

Vilka simningar vi fick se. Jag är otroligt nöjd med det mesta. Känner mig glad över EM truppen på 30 simmare, 16 killar och 14 tjejer. Av dessa är det 5 killar som aldrig varit med på ett seniormästerskap.

Under EM blir det två grupper. En grupp som består av våra OS-klara simmare. De använder sig av EM som de själva tycker är bäst för att prestera på topp på OS. Någon står över helt, någon tävlar hela veckan och någon halva. Den andra gruppen består av de som har EM som mål vad gäller OS-kval eller att EM-simningar. Vad kul det ska bli!

30 simmare som sagt. Senast vi var så många var i Herning 2013, kortbane-EM och då var vi 33 st.

Måste uppmärksamma Oscar Eriksson, Täby Sim. Han simmade under EM-kvaltiden men blev inte uttagen då det var 4 st som simmade snabbare än honom. På EM får vi ställa upp med 4 simmare per gren till skillnad mot OS och VM där det endast är 2 st simmare. Tråkigt men jag är övertygad om att Oscar kommer finnas med framöver! Vill även passa på att gratulera honom till det svenska juniorrekordet på 50 ryggsim som helt försvann!

GRATTIS OSCAR!

Så totalt blev det 7 svenska juniorrekord och 1 svenskt rekord! Bra!

 

En annan vald sanning som sattes i gungning är att det är svårt att simma snabbt tidigt på säsongen.

 Jodå flera simmare visade att det går att simma snabbt även i mars. Vad bra att det med planering går att ändra på saker man trodde var sanning.

Nu kör vi…mot EM och mot OS!

 

 
 
 
Stefan Svensson sponsoransvarig på Simförbundet
 
Medley
 
Clarion
 
Petra Granlund, fd landslagssimmare och Rebecca Ejdervik även hon fd landslaget
Petra kommer vara kommentator under OS!
 
VIP
 
Insim
 
Juniorlandslagets Jonna Nybäck!
 
Sarah med agenter som vi känner igen, speciellt OS guldmedaljören Christian
 
Kön in till försökspasset på Swim Open
 
 
 
Ida Sandin fd landslagssimmerska. Numera tränare i Bärum Norge!!
Hanna Westrin fd landslagsimmerska och numera speaker på våra stora mästeskap...bl a 
Brunch på Luma, Dennis Fredriksson
 
 
Mikael Larsson speaker på Swim Open 
 
Marianne Hördin  funktionär Swim Open Stockholm
 
#1 - - Lasse Ekdahl:

Härlig simfest och jättekul att du tog med så många till EM som kan bli ett riktigt avstamp framåt framförallt för de som ännu inte är färdiga för OS 2016, det är ju inte så långt till 2020. Simma lugnt /Lasse

Svar: Ja Lasse synd att tävlingen är slut och nu kör vi mot EM och sedan Rio
Ulrika Sandmark