Landat i Sydney

 
och besökt Sydney Olympic Park Aquatics center.
Där träffade jag Jennie Johansson som igår simmade 100 bröstsim på fina 1.07.35, hennes bästa tid så tidigt i säsongen. I morse simmade hon även 200 bröstsim men valde att stryka sig till kvällen finaler. I morgon blir det 50 bröstsim!

Therese Alshammar, Johan Wallberg och Fred har varit ett antal veckor i Australien och tränat. Therese, som fick avstå kortbane-VM pga en segdragenförkylning har nu äntligen kommit igång ordentligt med träningen. 50 frisim gick på 25,67

Magnus Kjellberg är även här med sitt japanska team bestående av 22 simmare, en del av dem lovande juniorer.

Det var en hel del intressanta resultat som jag sammanställe till i morgon.
Ett roligt inslag är inspelade intervjuer och utmaningar med kända australiensiska simmare. Dessa förgyller eventuella väntetider.

Jag avslutade kvällen med ett trevligt samtal med Michelles coach i Australien Denis och hans fru. Ser fram mot morgondagen!

Att äta sushi på riktigt!


Är inte bara gott utan en fantastisk upplevelse.
Tågresa genom bergen och till andra sidan Japan för att komma till Toyama var fantastis. Naturen är hänförande. Havet, bergen och snön! I Toyama möttes jag av min kontakt Yutaka Fukuda, vice president och styrelseledamot I Toyama simklubb. Vi besökte 2 av stadens simbasänger och 3 hotell.
Därefter var det dags för sushikväll på äkta japanskt vis
Hemma har jag ibland köpt sushi på ICA för det är så gott och slukat det snabbt. När jag nu blev utbjuden för att äta sushi på japanskt vis var det något helt annat. Middagen tog 3 timmar. Restaurangen bestod av 5 platser och dessa upptog vi. Kocken stod mitt ibland oss och förberedde maten. En oförglömlig kväll och massor av nya simvänner (och massor av nya visitkort)
Nu går färden mot Sydney och SSW State Open Championship där både Jennie Johansson och Therese Alshammar ska simma. Hörs i mogon!
 
 
 

Det är inte lätt

 
 

Att stå på vänster sida i rulltrappan eller att kissa stående, nya saker för mig.. Är i Japan för att besöka Japan Institute of Sports och Toyama, en stad 30 mil utanför Tokyo.
Toyama är tänkt som precamp inför Universiaden i sommar. Tidsskillnaden till Gwanju, där Universiaden går, är 7 timmar så vi behöver ett ställe att adaptera på. Från Toyama går det sedan flyg till Sydkorea.
På Japan Institute of Sports träffade jag Tatsoo Ogura som jobbar med filmning och analyser. Han jobbar tillsammans med Magnus Kjellberg, min före detta tränare och landslagets biomekaniker och analytiker sedan många år. .Jag fick en ordentlig rundtur på deras fina center.
Jag fick se alla faciliteter och all supportutrustning. Imponerande med allt höghöjdstänk i form av rum man kunde ställa in på höghöjd, ja till och med en hel våning man kunde ställa in på önskad höjd ifall man var där på ett läger med en grupp.
Något som däremot är lätt är att tycka om detta landet och dess invånare. Vilken ödmjukhet och respekt de visar mot varandra och andra, gammal som ung och helt oberoende av vilket jobb man utför. Härligt och något vi behöver mer av i Sverige!

 
Visa fler inlägg