14 simmare under EM kvaltiden

Oj vilken start det blev på Swim Open Stockholm. 14 st simmare simmade lopp som var under EM-kvaltiden. Av dessa 14 var 8 killar.
Sarah simmade som vanligt....bra. hennes tid på 200 frisim är hennes näst snabbaste någonsin och den näst snabbaste tiden i världen i år. Efter henne är det ett hopp till Ida Marko Varga. Louise Hansson  och Stina Gardell. Stina persade med en sekund och Ida sjorde sitt snabbaste lopp sedan sin comeback. Bra så!
Erik Persson .är stabil och persade men en tiondel och skrev det nya svenska rekordet till 2.10.35.Ida Lindborg sprintade till på 50 ryggsim och persade rejält och var dessutom nära Sarahs rekord. Nya perset för Ida 28.39.
Att killarna är på gång har både jag och Henrik Forsberg lyft fram flera gånger. Nu var det Victor Johansson och Adam Pulsson som visade vägen på 400 frisim. Nytt pers på båda och dessutom slog Victor Anders Holmertz 30 år gamla rekord!!!
På killarnas 200 ryggsim var 5 st killar under EM-kvaltiden. På EM får vi bara ställa upp med 4 st så Oskar Ericsson drog nitlotten denna gång, men jag är övertygad om att vi får se mer av honom framöver. Av de 4 killarna Mattias Carlsson, Petter Fredriksson, Axel Pettersson och Kristian Kron var Mattias snabbast. Dock var det en bit ned till Mattias egna svenska rekord.På 50 fjärislim var Sarah snabbast och med Therese  Alshammar på en 3:e plats.
 
Det var flera riktigt bra sikmningar ex Daniel Räisänen som slog sig in i A-finalen på 200 börstim. Sara Junevik även hon med i finalen på 50 fjärilsim, strax över EM-kvalet. 
Jag ser verkligen fram emot morgondagen. Det är så kul med alla som jobbar kring tävlingen. Energin flödar!
 
Påklädning av skyltdocka kan vara knepigt. På presskonferensen, Arena.
 
Projektledren Dennis Fredriksson är nöjd!Och det ska han vara
Även Sportchefen Henrik Forsberg myser
 
 
Presskonferensen i tisdags
 
Eurosport, Josefin Lillhage
 
Ledarmöte i en fullsatt sal...när hände det sist?
 
Ideell personal
 
Jossan intervjuar Sarah
 
Eurosport
 
Supportrar, söstast idag!
 
Bröderna Magnusson
 

2 dagar kvar

Träffade Cecilia Loqvist från Södertörn på Clarion i morse. Hon håller ställningarna i tävlingsbyrån inför Swim Open Stockholm. De första internationella simmarna var på väg under dagen. I morgon blir det presskonferens och insim på kvällen. Äntligen börjar det!
Var nere i Eriksdal i veckan för att titta på ett fartpass som NEC genomförde. Bra tider och väl genomförda brokenlopp.
Det blir en intressant tävling!
Vill passa på att önska alla simmare och coacher lycka till, nu kör vi!
 

Snart är det dags för Swim Open Stockholm


Det börjar kännas både här och var. Var i Eriksdalsbadet igår och där bubblar det av förväntningar. Många är väldigt glada över att vi nu har en stor internationell tävling i Sverige igen. Vissa startfält är ju grymma och vi svenskar får simma på ordentligt för att ta oss till final, bra då vi behöver träna på det. Dennis har gjort ett grymt jobb, som klippt och skuren för denna projektledaruppgift.
Stina Gardell är hemma efter ett tag i LA och USC. Jag träffade henne och coach Jenny Gustavsson på Luma för att snacka USA och planering framåt. Alltid lika kul att prata med Stina. Jag kommer ihåg när hon var med första gången i Slovenien på en tävling istället för Ungdoms OS. På den tiden var det enbart Ungdoms OS vartannat år så jag hade hittat (var juniorförbundskapten då) en tävling i Slovenien som vi åkte på. Det var 90-91 tjejer och 88-89 killar. Stina var 13 år och Hanna Westrin 12 år, Niklas Tour 14 år och Pontus Flodkvist 15 år. Ett härligt gäng! Det var fler med såklart. Blev lite nostalgisk och gick ned och tittade bland mina kort och hittade inte detta men väl ett annat kort som ni ser nedan. Från Ungdoms OS i Esbjerg 1999. Känner du igen några? Finns både OS, VM och EM simmare med på bilden.
Igår blev jag intervjuad av Jakob Fredriksson från Uddevalla. Just nu går han sista terminen på GIH på tränarprogrammet och han intervjuade mig för en uppsats om ledarskap. Jag passade på att fråga honom lite. Jakob har simmat i 15 år och slutade endast 21 år gammal, för att börja plugga på GIH. Nu står han på kanten och tränar B-gruppen i Polisen.De är13-16 år unga Jakob jobbar även för landslaget med filmning och tävlingsanalyser och har under sina 3 år på GIH deltagit på tävlingar både inom Sverige och utomlands.. Snart blir det dock annat jobb för Jakob då han börjar jobba i Uddevalla igen.
 
Jakob Fredriksson
 
Stina Gardell och coach Jenny Gustavsson
Gänget som simmade Ungdoms OS i Esbjerg 1999
 
Visa fler inlägg