Hos Jennie och Jessica

Sitter på ett café och summerar mitt första dygn i Australien och mina möten med Jessica Eriksson igår och Jennie lite kort nu på morgonen. Jennie och hennes coach Chris Mooney har nyss åkt iväg efter en frukost och jag sitter kvar och jobbar. Ska träffa Jennie igen till lunch för att prata vidare.
Igår landade vi kl 7 på morgonen och tog oss vidare till Sunshine coast där både Jessica och Jennie är, men på olika ställen. Resan är lång, Stockholm-London-Singapore-Brisbane. 23 timmar i ett plan känns framförallt i benen. Bilresan från Brisbane till Jessica tog drygt en timme. Till skillnad från förra årets bilkörande på vänster sida i både Australien och Japan känner jag mig nu erfaren och det händer bara ytterst sällan att vindrutetorkaren går på i stället för blinkersen.
Igår blev det lunch med Jessica och coach John Wallace. Jag träffade John första gången på VM i Kazan men nu blev de tid för samtal med honom och styrkecoachen. Jessica tränar för andra gången med John och hans dotter Tess som också är bröstsimmare. Kul att lära känna John, som jobbat so coach i många år. Jessica bor hemma hos John och Tess i ett fantastiskt hus nära den ännu mer fantastiska beachen. I morse åkte jag förbi poolen de tränar i för att hälsa på igen på väg till Jennie och Chris Mooney. Förra året var jag och hälsade på Jennie och Chris första gången men då höll de till i Brisbane, gold coast, alltså. Nu jobbar Chris på University of Sunshine coast.
 
Sunshine coast
 
Jessica Eriksson och John Wallace
Lunchtime
 
University of Sunshine coast
 
Frukost med Jennie Johansson
 

Full fart I Eriksdalsbadet


Dessa landslagsveckor med tester och utvärderingar är intensiva men otroligt givande. Ett nytt inslag denna gång var fotograferingen till vår nya landslagssida. En fotografering av annan karaktär än den vi är vana vid, snyggt blir det. Bra jobbat Anna Hammar. Bosögänget har nu gjort klart alla sina tester och gett feedback till alla. Tack för denna gång. Nästa gång blir en uppföljning i samband med Swim Stockholm Open. Rein har idag kört sin första dag med teknikanalyser. Det är alltid lika spännande att lyssna till hans förslag på åtgärder när något behöver utvecklas och hur han jämför med den databank han har av världsresultat från flera decennier. Ovärderligt.
Igår hade jag killarna hemma på lagkappsmöte, dvs för att diskutera svenska herrlagen mot EM i sommar. Vi tittade på herrarnas lag från EM i Berlin 2014. Där simmade ju Adam Paulsson, Simon Sjödin, Mattias Carlsson, Erik Persson bla och de fick berätta om tävlingen och sina resultat. Killarna har lag som helt klart kan simma final i alla 3 kategorier i sommar.
 
Coacherna laddar inför kvällens fartpass!
 
Simmarna laddar för fartpasset, som sedan gick väldigt bra med massor av träningspers!
 
Yngsta grabbarna tar igen sig efter ett bra fartpass, Grimberg, Forndal, Dahlman
Europsort inpekterar hallen inför Swim Open tockholm
 
Juan Alonso, RF som genomför en del av våra tester och Jeanette Berggren vår Fysio som genomför screeningar av alla landslagssimmare
 
Mikael Larsson, speaker av världsklass och Cecilia Loqvist, klubbchef Södertörn S
 
Dalman, Grimberg, Fredriksson, Forndal
 
Kevin Thorvalsson agerar stolpe för ryggsimslina
 
Johannes Skagius och Petra Lundström
 
Hudvecksanalys med Juan
 
Fotografering till hemsidan
 
Feedback; Sverker Maltesjö, Juan och Sophie Hansson
 
Adam Paulsson
Killmiddag med lagkappssnack
 
Filmningar med Rein, Södertälje S  Björn S och coacher
 
Fimanalys med Nicky L
 
Sara Junevik 
 

Landslagsläger dag 1

Så har vi nu kört igång igen. Två gånger om året har vi denna typ av samling och nu var det då dags igen.19 simmare från landslaget dvs VM och Universiadensimmare, topp- och talangsimmare och utmanare. Träning, tester av alla de slag och föreläsningar samt aktiviteter. Utvecklingsuppföljning mao.
Kul att träffa alla men framför allt Johannes Skagius som man inte ser så ofta nuförtiden då han bor och tränar i Österrike. Detta läger är det 2 gånger så många killar som tjejer, intressant. Ett stort testgäng från Bosön genomför våra steptester, hudvecksmätningar och kraftmätningar i vattnet. I morgon fortsätter vi
 
Visa fler inlägg