Skåne levererar!


Tack MKK och alla som hjälpt till att göra 2016 års GP till en riktigt kul och bra tävling. Ny miljö, bra simhall, finaler med bra musik och nedsläckt och proffsigt arrangemang i övrigt. Hit kommer vi gärna tillbaka. Jag och EM simmarna är ju tillbaka i april då vi har vårt EM –läger i Hylliebadet.Vi kommer bo på Arenahotellet, där vi bodde nu ( i alla fall många av simmarna och ledarna). Arenahotellet känns fräscht och modernt och maten vi fått under dessa dagar har varit riktigt bra. Sedan är det ju gångavstånd till badet och det är ett extra plus.
Dagens tävling bjöd på nya lopp med bra kvalité. Sarah simmade, trots att hon känner sig sliten bra på det mesta. Bakom henne fans det flera som imponerade. Magdalena Kuras och Ida Marko Varga har varit med i landslaget ”for ever”, men de persar ändå. Det känns häftigt tycker jag och det visar att man kan utvecklas även när man blir äldre (Ida 31 år och Magda 28 år)bara man jobbar med detaljerna och är noggrann.
Ida Lindborg är tillbaka efter handskadan. Jaqueline Hippi är stabil på 200 och 400 medley och även en utmanare på 200 frisim. Victor Johansson persar igen under helgen och denna gång på 1500 frisim. Sophie Hansson har höjt sin lägsta nivå! Erik Persson och Simon Sjödin simmar fortsatt snabbt.
Mellan passen hade Henrik Forsberg en dragning om planering 2017-2020. Ett 20 tal klubbar var där och fick möjlighet att ge input och komma med idéer.
 
I kväll stannar jag kvar i Malmö då vi har en lagkappssamling i morgon. Morgonträning i Hylliebadet och därefter aktiviteter i stan.
 
 

GP dag 1

Hylliebadet visade sig vara ett mycket trevligt bad och med snabbvatten som Paul Alfons hällde i vattnet så blev det till och med ett svenskt rekord. Sarah Sjöström passar på att simma lite "udda" sträckor, dvs udda för henne. 50 ryggsim och rekordet är ett faktum.
Flera intressanta simningar under dagen. Ida Marko Varga visar att den nysatsning hon inlett ger resultat, Jaqueline Hippi är stabil på 200 frisim och persar varje gång hon simmar denna sträcka. Jesper Björk har nu tagit ett steg till i sin utveckling, 200 fjärilsloppet visar på en ny nivå av simningar för Jesper. Totalt simmade 9 simmare under sommarens EM-kvaltid (vilket var intressant att titta på för att få en tanke om kvalitén på resultaten). För några är det tidigt på säsongen men för de som satsar mot EM och OS har säsongen pågått ett bra tag och vi är nu mitt inne i denna sk långbanesäsong. Förutom Jesper, Sarah och Ida simmade även Ida Lindborg, Magdalena Kuras, Louise Hansson, Simon Sjödin och
Sophie Hansson under EM-kvaltiden. Bra jobbat!
Ser fram emot morgondagen

 
Invigning med körsång, nationalsången
 
Anna Hammar och malin Fransson från DN
Mikael Larsson, Bo Hulthen och Anna Hammar samspråkar
 
Bosse och Martin Gustavsson, fd svensk rekordhållare på 200 bröstsim och landslagsimmare i många år
 

Mot Malmö

En dryg veckas semester ska ju göra gott. Nog känner jag mig utvilad men också förvirrad. Men jag kommer nog in i allt snart hoppas jag. Nu är jag på väg mot Malmö och nya Hylliebadet. det är inte ofta vi får simma i nya hallar i Sverige. Ska bli spännande att inviga denna hall med ett Grand Prix.Jag åkte redan igår och sov över i Jönköping vilket gjorde att jag hade möjlighet att träffa Kalle i Jönköping på morgonen. Han är lika glad och fylld av energi som vanligt och skägget växer. Ska idag träffa sponsorer i Malmö och berätta om vägen mot Rio.
 
Visa fler inlägg