15 dagar kvar!

Snart är det dags för SM. Det är alltid lika kul att se de bästa i Sverige göra upp om vem som är bäst.
DM har alltid varit ett mål på vägen, men numera känns det som om tävlingen inte anvK änds på samma sätt som förr. Var på DM i Stockholm och blev förvånad. Inte av arrangemanget som SKK och Tyresö S höll i på ett klockrent sätt. Nej var är alla seniorer? DM borde kunna vara ett bra fartpass inför SM? 
Jag imponerades av Södertäljes juniorkillar och juniortjejer, riktigt kul att se utvecklingen där. Tror seniorerna får se upp med Björn Seelinger! Och även någon till!
Vill tillägga att jag såg några riktigt bra simningar på DM ute i landet!

Sitter nu på väg hem från Skövde och besök hos Skövde Sim som blev tvåa på DM i sitt distrikt! Bra jobbat av en klubb med så få anställda. Tror Tamas och Jan har en del simmare på gång som vi får se mer av snart, både på SM och Sum Sim.
Jag tycker att klubbmiljön är väldigt inspirerande, simmarna, föräldrarna och styrelsen. Det känns när det glöder i en förening! Jag hoppas att alla föreningar som glöder fortsätter att göra det och alla som har problem ser till att lösa dem snarast möjligt. Det tar lång tid att bygga upp en klubb men det kan gå snabbt utför. Jag har erfarenhet av både glöd och falnande glöd i de olika klubbmiljöer jag varit verksam i.
Lycka till alla fantastiska klubbar där ute med eldsjälar, ideellt arbetande föräldrar, fd simmare, simmare, coacher, ledare och anställda! Ni gör ett bra jobb som är viktig för många!
 
Dags för SM, snyggt skyltat i Eriksdalsbadet!
Fans har gjort sitt för Jennie och Simon inför OS
Björn Svaerre, naprapat på Access rehab, med sin son. Björn jobbar med simmarna på NEC
Tero Välima, fd simmare av hög klass, numera coach i SKK. Här med sin fd coach Pär Gabrielsson
Josefin Lillhage med sonen. Josefin är numera ordörande i Väsby SS
Föresläsning ör simmare och öräldrar i Skövde
Skövde SS, Elit och SUM-SIM
När det börjar bli dags ör SM kommer de smygande ned. Lite tidtagning och vattenkänsla.
Hittade en bok om simning från 1916 hemme hos Tamas, stilstudie
 

Kick off mot Tokyo 2020


Förra torsdagen samlades vi, utmanare och deras coacher, på Eriksdalsbadet för att få info om vad utmanarprogrammet innebar samt att få information om vilka tester som skulle göras under fredagen. Simmarna var Hanna Rosvall, Sara Junevik, Daniel Räisänen, Adam Paulsson, Filip Grimberg, Jesper Björk, Johannes Skagius, Daniel Forndal, Victor Johansson, Isak Eliasson, Gustav Dahlman och Petter Fredriksson. Under fredagen testades simmarna i simfysprofilen.
Simfysprofilen innebär kalipertest, hopptest, efficencytest, kraftmätning och steptest. Vår läkare Rene Tour och idrottspsykolog Andreas Claesson var också på plats för möten med simmarna.
När allt var klart i Eriksdalsbadet kördes simmare och tränare till Scandic i Väsby . Där slöt ytterligare simmare från landslaget upp och efter en gemensam samling var det dags för uppladdning inför Svenska Simspelen.
Tävlingen hade lockat simmare från Polen och hela Norden. Det finska juniorlandslaget var på plats och danskarna hade flera av sina bästa simmare med. Många riktigt bra resultat blev det under helgen. Det märks att flera killar vill blanda sig i striden kring lagkapperna på VM. Jag noterade även några intressanta tider från Ystads GP som simmades samtidigt.
På söndagskvällen bar det iväg till Bosön med coacher och simmare. Där hade vi utbildning i den nya utvecklingsplanen och vi filmade med Rein Haljland. På kvällen fick flera simmare visa sina styrkor i rullstolsbasket. Martina Granström, fd OS-simmerska och numera sjukgymnast, gjorde sitt första senioruppdrag som ledare. Det är väldigt kul att ha med Martina i laget igen. Välkommen!
Rene Tour och Stig Mattsson höll varsin föreläsning om hälsa, sömn och energi.
Jag är mycket nöjd med helgen och känner att vi alla kan höja oss en nivå extra genom att mer regelbundet testa simmarnas olika kapaciteter för att försäkra oss om att vi är på rätt väg. Det blir också betydligt lättare att utvärdera ett resultat då man har flera parametrar att utvärdera.
 
 
Hopptester
 
 
Andreas Calesson och henrik
 
Dragkraftstest på land
Tokyo?
 
Adam Paulsson delade med sig av choklad till coacherna, tack!
Jörgen Edin och JOhannes samspråkar
 
coachmöte med Torsten Buhre
Simförbundets nye förbundsdirektör Mikael och sportchefen Henrik
Martina?
 
Sverker, Sophie och Rein ger sig in i bröstsimmets mysterium
Kalle, Axel och Rein
Johannes och Rein och Diirk (på skype) diskuterar
Utbildning pågår
Juan går igenom kalipermätningen
Nicky och Johannes diskuterar kraft och uthållighet, vad krävs för...
 
Feedback med Rein. Victor Johansson får råd medan kalle och Nicky lyssnar och antecknar (gjorde Victor också)
 

Att prata om OS inför OS-simmare


Jag fick chansen att prata om OS i Rio inför de simmare som deltog på OS på 60- och 70-talet.
Jag och Thomas Engdahl, SOK, träffade dem redan förra året, men nu blev det mer att prata om såklart
.
 

Det är helt fantastiskt att få möjlighet att höra dessa människors minnen från tiden då de simmade. Tur för oss att utvecklingen gått framåt.
Jag fick höra om ett gäng som cyklade till Linköping från Stockholm för att simma SM. Fick höra om träningar i mörker i sjön med 14-gradigt vatten. Simmare som började tävla på en bana och avslutade på en annan då det var mörkt och knappt några linor och simmarna dessutom fick simma så mycket under vattnet de ville.
 

Det blev många skratt och jag hoppas att ni kommer och tittar på Swim Open i Stockholm nästa år.


Stort tack till Per Ola Lindberg OS 60 och 64
Hans Rosendahl OS 64
Mats Svensson OS 64
Lars Erik Bengtsson OS 60
Jan Lundin OS 64
Lester Eriksson OS 64 och 6
Gunnar Larsson OS 68 och 72
Olle Ferm OS 68
Göran Lundqvist OS 60 och 64
Tommy Danielsson
AnnCharlotte Lilja OS 64
Ulla Fahlen OS 64
Ingrid Gustavsson OS 68
Agneta Thunell Fjällström
 
Visa fler inlägg