Att växla

Och så slog vädret om. Helt plötsligt är det det väder man är van vid igen, regn och kallt. Men det blir förhoppningsvis bättre. Efter ett möte med SOK på Arlanda skyndade jag mig till Eriksdalsbadet för att träffa Rein Haljland och Niky Lukic. Rein och hans son Holger började med att filma starter och vändningar på våra OS-simmare. Därefter gjordes ett antal växlingar i alla våra OS-lagkapper. Finns en del detaljer att jobba på såsom hur man står på pallen, hur armpendlingen sker, timingen i armpendlingen, insimmet dvs hur personen som simmar in sätter i handen och att huvudet inte dras upp för tidigt. Smådetaljer som kan avgöra. rein räknar ut farten på alla smårörelser och effekten av det som gjörs. Intressant och utvecklande. En trevlig middag avslutade kvällen. Och i natt sitter Rein och Holger och analyserar vidare för att vi i morgon bitti ska få en djupare genomgång.
 
Hittade David Erntsson i badet ikväll. Har inte träffat honom på länge. Detta gällde även klubbkompisarna Louise och Sophie som inte heller sett honom på länge. Så tråkigt när någon måste sluta pga av skada, i detta fall en axelskada. Men David gillar fortfarande att simma.Kul att se dig!
Rein och Holger
 
Middag med lagkappstejjerna
 
Och Nicky, Andrei och Jenny Gustavsson
 
 

SKK,under ledning av Hasse Holm, tittar på hur Sarah Sjöström simmar fjärilsim
 
 

Bra dagar i Barcelona


Så var även denna tävling genomförd. Bra resultat med tanke på var simmarna är i sin träning. Kul att träffa Johannes Skagius och se hans fina simningar på framför allt 50 bröstsim. Känns väldigt bra att veta att han och Dirk jobbar metodiskt med bröstsimmet för att Johannes ska kunna simma 100 meter snabbt i framtiden. Nästa mål kortbane-VM i Canada. Vi pratade om ledighet men det är tveksamt om han tänker ta ledigt. Jag försökte få honom till att ta åtminstone lite ledigt och tänka på annat, men han känner att de har något bra på gång och han vill ”smida medan järnet är varmt”.
Detta var näst sista tävlingen för detta gäng innan SM och därefter OS. Om två veckor tävlar några i OS-truppen på Sette Colli. Vi kommer då få se Michelle Coleman, Jennie Johansson, Therese Alshammar, Sophie och Louise Hansson, Isak Eliasson, Jesper Björk och Christoffer Carlsen. Ev någon mer.
Väl hemma i Sverige rullar allt på som vanligt. Nu är äntligen Michelle Coleman hemma, kom igår .
Så för första gången sedan oktober är alla OS-simmare på plats i Sverige.
I morgon ska jag träffa SOK och därefter blir det filmning med Rein Haljland! Teknik och lagkappsväxlingar.

Utveckling pågår, 51 dagar kvar!
 
 
 
 
 

Dax för tävling

Det blev en hel vecka hemma, egentligen helt oplanerad. Jag hade tänkt stanna i Turkiet men då jag var på palts och såg att allt, och då menar jag verkligen allt, flöt på hur bra som helst, beslöt jag mig för att åka hem där det fanns mer att göra. Nåja det var inte bara detta. Jag skulle på begravning också.

Begravningar är en tankeväckare. Att fundera över hur man tar vara på sitt eget liv, hur man tar han om sina relationer med nära och kära….Ibland fastnar man i ett tempo som gör att man prioriterar bort just dessa

Turkietgänget har nu avslutat lägret och begett sig till Barcelona för att tävla. Det var fler än mig i Turkietgruppen som åkte och kom till. Jennie Johansson och Tomas Sundelin, vår nye norske fysio åkte hem medan Ida Lindborg och Jeanette Berggren, vår svenske fysio, kom dit. Gemensamt för alla är att de tycker att stället är fantastiskt! Ett mycket lyckat OS-läger med andra ord.

Just nu sitter jag på Dusseldorfs flygplats och väntar på mitt försenade plan till Barcelona. Mare Nostrum står på schemat. Där tävlar Sarah, Jennie, Simon, Erik Stina, Johannes, Mattias .

Någon som tävlat klart denna gång är Therese Alshammar. Det var kul att se att hon fick till det på både 50 frisim och 50 fjärilsim. Avslappnat och med glädje, då går det bättre.
 
Var inbjuden på studentuppvaktning hos simmaren Samuel Törnqvist och han visade upp en dold talang
Utsikten från flygplansfönstret
Rene Tour, stilstudie 90-talets landslagsoverall
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg