Tack för ett bra EM

Sitter på planet på väg hem från ett mycket bra EM. Vi har simmat bra på många sätt;

OS-simmarna har visat på god form.De ligger rätt i sin plan

Och flera simmare har gjort framsteg tidsmässigt och i vissa fall teknikmässigt

Vi åker från EM med ett stort antal personliga rekord och 9 svenska juniorrekord. Dessutom 2 svenska rekord. Victor Johansson, Petter Fredriksson, Isak Eliasson och Sophie Hansson lämnar EM med ordentliga personliga rekord och i vissa fall semifinalsimningar. Killarnas lag hade som mål att gå till final på alla lag. De lyckades med ett lag och var när med övriga. Johannes Skagius är tillbaka igen. Började veckan lite svajigt men åkte från EM med ett bra 50 bröstsim och ett riktigt bra 100 bröstsim i laget.
Vi fick möjlighet till en generalrepetition för vårt supportteam i form av fysios, coacher, ledare, psykologer. Viktigt att vi är stabila och stadiga i alla väder!

Vi är stärkta inför OS men också inför framtiden. Jag hoppas att det är många killar hemma i Sverige som känner sig sugna att finnas med i våra herrlag. Och jag hoppas att de är likadant på tjejsidan även om jag tror att det dröjer ett tag innan fler tjejer slår sig in i våra seniorlagkapper. Jag hoppas att de tjejer som fanns med nu och på Universiaden i somras och som simmat ett antal år fortsätter satsa och skruvar till sin satsning ytterligare så att de bryter en flack utvecklingskurva. Om ni vill veta hur man gör fråga de som gjort just detta, ex Magdalena Kuras.
Magda känner jag med, hon blev sjuk dag 1 och blev tvungen att åka hem från EM, tyvärr.
 
Mina bilder från EM
 

Sommaren är här och snart är det EM

Så har det blivit dags att åka iväg till London för EM. Ska bli kul att besöka simhallen där OS gck 2012. Vi kommer bo väldigt nära simhallen, så vi har möjlighet att gå. 5 helt nya simmare i truppen!Alla killar! Totalt 29 simmare som man kan dela in i tre grupper.
En grupp som är klara för OS som använder EM som det bäst passar in i deras planering. Simon Sjödin har valt att helt stå över EM, Jennie Johansson kommer efter halva veckan och Sarah simmar måndag-fedag. Därefter har vi en grupp som har som mål att kvala in till OS. Och därefter har vi den största gruppen som består av simmare som är på EM som ett avstamp mot 2020.
Det blir en utmaning att hålla en röd linje i denna grupp, men vi är väl förberedda!
Veckorna inför EM har innehållit träning på hemmaplan och i vissa fall läger i ex Europa. Helsingborg och Uddevalla har varit i Torremolinos. Kalle Gårdström, en av EM –coacherna, har varit med 4 simmare i Sierra Nevada på höghöjdsläger . Detta läger var ett samarbete med Norge. USA-simmarna Kristian Kron och Alexander Linge har kommit tidigare till Sverige för att förbereda sig medan Henriette åker direkt från LA till London, men några dagar tidigare.Therse Alshammar och Johan Wallberg har haft besök på sin träning inte vara av 2 Väsbysimmare utan även av Isak Eliasson.
Skönt att sommaren kommit redan. Som hudägare blir man speciellt glad då det nästan alltid dras in massa skit fast tassar torkas.
Diskussionerna går höga i pressen och även på våra simsidor om jämnställdeheten inom idrotten. Vi har ju en väldigt jämnställd idrott vad gäller våra utövare. Men jag kan inte sluta att undra varför det är så få kvinnor som jobbar med seniorsimmare på landslagsnivå?! Vi träffas sedan några år tillbaka 2 gånger om året, dvs vi få kvinnliga tränare i Sverige. Då menar jag på nivån sum-sim, junior-SM och SM. Vore intressant att höra vad ni som jobbar ute i klubbarna och enbart har killar på de allra högsta grupperna säger om detta. Och ordförande/styrelserna i klubbarna. Finns det inga tjejer som satsar på ett yrke som coach?Och i så fall varför är det så?
 
En ren hund!
 
Victoria Frisk-Garcia, en fd simmare för mig som jobar med genusforskning. Deltog på vår nätverksträff i april
Leif Larssons fantastiska bilder som återfinns i styrkehörnan i simhallen
 
Leif Larssons vägledande ord!
 
Mattias Carlsson och Isak Eliasson
JOsefin Lindkvist och Andreas Furst
 
Stefan Nystran och Stina Gardell
 
Killarna grillar
 

Mindre än 100 dagar kvar och allt flyter på

Tider går fort. Nyligen var det 2012 och OS i London. Nu är det mindre än 100 dagar till OS i Rio. Jag blev inbjuden till radiosporten och Alexander Lundgren för att prata OS och att det då var 100 dagar kvar. Det är intressant när man får koppla ihop ansikten med röster man mycket väl känner igen från radion. Alexander kommer jobba ihop med Anna Karin Kammerling på EM.

EM i London går ju i OS bassängen, ska bli kul att se hur det ser ut nu. Vi kommer bo på gång avstånd från simhallen vilket är skönt men väldigt sällan går att lösa. I Berlin 2014 hade vi det så också men då var vägen från avsim till tävlingsbassäng väldigt lång, tror att det tog 10 minuter att gå och med ett stort antal trappor.

Jennie Johansson kommer simma EM i London och nu har hon äntligen kommit hem från Australien. Vi lunchade i veckan och det är alltid lika kul att prata med henne. Hon är väldigt noggrann och lämnar inget åt slumpen och det märks när man pratar planering. Det gillar jag! Ingen slump att hon tagit VM-guld!!

Träffade Bosögänget i förra veckan för en utvärdering av vår testverksamhet och hur vi ska gå vidare. Det är alltid spännande när Nicky kommer då han för det mesta provar nya skäggvarianter. Kul, tänk om man kunde göra det.
Bosögänget (denna gång Juan och Tobias)är alltid fulla av energi och nya idéer. Denna gång var nya chefen Glenn Björklund med och kom med intressant input från "sin värld".

När jag kom hem från Malmölägret i förra veckan var jag tvungen att åka direkt till veterinärkliniken med Diezel. Analsäcksinflammation och nu har han tratt och munkorg. Pust! Alltid är det något. Så denna vecka blir det mer jobb hemifrån än vanligt.

Innan jag flyttade till Södermalm hade jag inte sett råttor utan bara skogsmöss som ju är riktigt söta. Men nu hör det till vardagen att jag och Diezel träffar råttor när vi är på promenad. Dom är inte lika söta som skogsmössen.
 
Nicky Lukic
Radiosporten
 
 
Diezel
 
Våren är här
 
Visa fler inlägg