Mösspåtagning

 
35 dagar kvar!! Idag var det dags att sätta på sig studentmössan. 35 dagar till studenten och det betyder även för mig att det är 35 dagar kvar. Jag har jobbat på skolan sedan 2008, känns vemodigt faktiskt. Jag tycker att Arlandagymnasiet har ett fantastiskt upplägg för idrott. f med möjlighet till träning varje morgon 7.30-9.30. (hela skolan börjar först kl 10.10) Frukost, tester, hjärtscreening, fysio osv. Kul gäng av tränare från olika idrotter som har gett varandra massor av idéer. Kommer sakna skolan! Trevlig valborg!

Filborna och systrarna Hansson

 
Dags för Helsingborg. Kort avstämning med Jonas Lundström och därefter ett längre samtal med Sophie Hansson. Den tjejen får man energi av. Har hittills knappast sett henne sur utan hon ser nästan alltid glad ut, en styrka! Under träningen dök Lennart Ekdahl, rektor på Filborna, upp och vi får tid till att följa upp NIU verksamheten och att prata utveckling. Louise tillbringade förmiddagen med nationella prov . Louise går på Filborna, precis som Sophie, på 4 år. En klar fördel att få möjlighet till 4 år, då det är tufft att hinna med allt. Bra studier och bra simningar kräver mycket tid. Träffade även på Lena Andersson Stenkvist, simskoleansvarig i Helsingborg. Hon är en klippa. Kunnig, positiv och trevlig.
Jag passar på att ringa Tomas Löfgren för att se om vi kan träffas.
Tomas var en av mina första tränare. Jag kommer ihåg att han var grymt bra och jag har tänk efteråt, när jag själv blev ledare , på vad det var som gjorde honom så bra. Det var att han såg mig och vad jag behövde. Han förklarade varför vi gjorde saker och satte upp mål för varje övning och pass. Tomas jobbar på Filborna gymnasium alltså där Sophie och Louise går. Förra gången jag träffade honom bjöd han in mig i sin klass där jag fick hålla ett föredrag om ledarskap. Nu träffas vi över en kopp kaffe. Så kul att träffa dig igen Tomas!!!
 
 

Skåne dag 2

 
 

Vad roligt det är att besöka olika miljöer och träffa massor av spännande människor. Förmiddagen tillbringades på Aquakul i Malmö. Där träffade jag Magnus Lennartsson som är tränare för simmarna på Procivitas, NIU skola i Malmö. Gruppen består av ett 10-tal simmare däribland Petter Fredriksson Hajen, Alba Fores Triton, Rasmus Wetterborg Triton och Alfred Christensson från Landskrona.
Denna grupp simmar 3 gånger i veckan på morgonen och sedan simmar de med sina klubbar på eftermiddagen. Efter träningen, som också besöktes av klubbchefen i MKK, Robert Johnsson, besöktes Procivitas (NIU gymnasiet) för att träffa rektorn för programmet, Jimmy Rosengren.
En liten kul sak angående Robert Johnsson. Han och jag simmade i samma landslag 1985 då vi båda deltog på EM i Sofia. ”Robban” tog där en bronspeng i lagkappen 4x200 frisim. Kommer posta en bild från den gången senare. Vilken tid han hade?Kommer inte ihåg men ska kolla. Själv simmade jag 800 frisim och gjorde inte bra ifrån mig.
Jag och Mange avslutade dagen i Malmö med lunch och samtal om nutid och dåtid, ganska mycket dåtid faktiskt och vilka tränare vi gärna hade sett på kanten även idag. Några slutade alldeles för tidigt och i och med det försvann deras kompetens och erfarenhet. Synd!
På eftermiddagen bjöd Staffanstorp på ett tufft träningspass .Härligt att komma in i simhallen när den sjuder av liv. Överallt små knattar i blåa badmössor. På kanten organiserad landträning under ledning av bl a Jonas Bengtling. Kvällens pass innehöll en hel del tuffa inslag. Alba, Rasmus och Ida simmade en medeldistansserie och jag följde deras varvtider med intresse. Ida blev tvungen att bryta tidigare då Vincent, hennes son, skulle hämtas på dagis.
Kul att Ida satsar igen.
Nu har vi två mammor i landslaget.
 
 
Visa fler inlägg