Aprilskämt?

 
I morgon är det första april! Simon Sjödin hörde av sig om att flyget till Amsterdam i morgon var inställt ?Skulle han lura mig?Och en dag innan? Nej, jag ringde resebyrån och de bekräftade att det inte skulle gå att åka till Amsterdam i morgon pga storm. Så simmarna får åka ikväll. Skönt att det gick att lösa. På torsdag börjar Eindhoven Swim Cup, där flera simmare ska simma snabbt, kul! I hlegen och t o m idag simmades Danish Open. Ida Lindborg simmade snabbt på 100 ryggsim, 1,01,15 var under VM kvaltiden. Grattis Ida! Louise Hansson har också simmat snabbt och det ska bli kul att se vad hon gör ikväll på 100 fjäril och 200 medley. Killarna från Jönköping visar på styrka och tuffhet och Sophie Hansson simmade snabbt på 100 bröstsim. Det börjar röra på sig. Träffade Göran Kentää och Andreas Claesson idag för att prata lite allmänt. Båda är idrottspsykologer och jobbar på RF. Andreas Claesson är medförfattare till boken jag läser, motiverande samtal. Kommer skriva mer om boken när jag kommit lite längre. Hoppas jag inte går på något skämt i morgon, brukar vara lätt att lura tyvärr

Bosögänget och simfysprofilen

 

Möte med gänget på Bosön, Juan, Lennart och Tobias. Nicky och Petra Lundström med på skype.
Plats för mötet är RF:s säte, Bosön. Dags för en utvärdering av hur simfysprofilen funkat vecka 8.

Fysprofilen är SOK:s verktyg för att testa idrottare i topp- och talangprogrammet och utmanarprogrammet. Tester som finns med i denna profil är ex; chins, dips, rörelsescannning, bänkpress, bänkdrag, piklyft, upphopp med och utan armar.
Dessutom har Bosögänget varit med och utvecklat de mer simspecifika delarna i det som numera heter simfysprofilen. Dessa delar är Max VO2 i bassäng (man simmar en sträcka och mäter därefter syreupptag i en maskin), dragkraft i bassängen, vikt i vattnet samt skinfoldtest. Dessa tester genomförs i sin helhet två gånger per år, och vissa av testerna oftare än så.
Nästa testvecka är vecka 38 och de som testas är de svenska landslagssimmarna.

Om valda sanningar


Jag kan inte laga mat!
Jag har alltid levt med den föreställningen som egentligen inte är sann, min valda sanning. Jag är duktig på mat och kan smaksätta och improvisera men jag är ännu lite osäker. Men det handlar om att tycka att något är kul och det gör man om man känner att man kan, att man är duktig på det man gör.
Att veta att man klarar de krav som situationen kräver är nummer ett, dvs att ha självförtroende i situationen och blir man osäker på om man klarar kraven tror jag att man undviker situationen, man flyr.
Det finns många valda sanningar som om man synar dem inte har någon substans;
Jag är en kvällsmänniska och kan inte prestera på morgonen! ??
Jag kan inte simma snabbt i denna bassäng! ??
Denna baddräkt för otur med sig.
Jag kan inte komma i tid.
Man kan acceptera dessa valda sanningar och så blir man begränsad.
Eller så bestämmer man sig för att fokusera på det man själv kan påverka, dvs sitt eget tänkande
Är det så lätt? Ja jag tror det…
Jag och Anna Hammar fortsätter våra samtal med media och denna gång var det dags för ett möte på TT, tidningarnas telegrambyrå.
Där träffade vi Lars Markusson sportchef , och Göran Sundberg som jobbar som journalist
Göran Sundberg har jobbat på TT under många år och är ett välkänt ansikte för simmare och ledare inom simförbundet. Samtalet kretsade mycket kring RIO och vägen mot RIO.
Vad är då TT? Hittade denna info på Wikipedia;
”TT Nyhetsbyrån fungerar idag som en stor dagstidning; reportrar och fotografer samlar information som redigeras till artiklar. Byrån har också särskilda redaktioner eller reportergrupper inom olika områden som utrikes, sport, ekonomi/arbetsmarknad och andra ämnesområden. Därefter sprids materialet till TT Nyhetsbyråns abonnenter inom svensk dagspress, radio och television och även till andra kunder via SMS och webbversioner. På TT arbetar cirka 100 journalister. Byrån har redaktioner i Stockholm, Göteborg,Malmö och Bryssel. TT Nyhetsbyråns reportrar befinner sig också ofta utanför redaktionen, särskilt för att kunna bevaka utrikeshändelser eller rapportera om sportnyheter. ”
Visa fler inlägg