"Grottan", blod svett och tårar...

Hade förmånen att få träffa paralandslaget i simning när de hade sin träff på Bosön. Förbundskaptenen Andreas Jonnerholm hade lagt upp ett program som innehöll information kring vägen mot 2020, sömn och mat, diskussioner kring träningsplanering och screeningar. Jag och Kenneth jobbar ju med integreringen av parasimningen så nu var det dags att träffa några av simmarna. Diskussionerna kring träning var väldigt intressanta och det blev lite funderingar kring vilka begränsningar som finns om man har en funktionsstörning samt hur man kan utveckla sim träning och teknik. RF:s resursgäng med bla Emma och Tobias höll i det hela på ett mycket proffsigt sätt…som vanligt. Det finns en gång som går från källaren upp till receptionen på Bosön. Denna gång påminner mig om hur vi i Spårvägen tränade i ”grottan”. Det var en källarlokal som egentligen var en brottarlokal. Den låg precis vid Vällingby tunnelbanestation. Där körde vi löpning i backen ned till lokalen, och vi körde tills vi spydde. Jag som hade astma kommer ihåg hur svårt det var att få luft och hur jag pep i luftrören när jag desperat försökt få luft. Ingen ville dock ge sig.
Mare Nostrum är nu över och resultaten var blandade. Men det finns mycket att lära av tävlingar som denna. Tuff seniorkonkurrens, callrom, resor, att våga hålla sin raceplan, våga tro på sin förmåga osv. De flesta kom hem med nya erfarenheter och de som lärde sig mest var nog de som fikc möjlighet att simma både på morgonen och kvällen såklart. De yngre simmare som var med förra året och då inte simmade finaler på kvällen gjorde detta nu och det var ju ett fall framåt. Konkurrensen var ju knappast sämre.
Kändes skönt att komma hem igen till vårt fina sommarsverige. Men nu är allt som vanligt igen. Regn och kallt. Är på väg mot Värmland och har givetvis packat väskan full med varma kläder och många handdukar för att torka en blöt hund. Glad midsommar på er!

Mare Nostrum

Så var vi här igen, Malibu Village i Canet, för att tävla mot tufft internationellt motstånd. Tävlingen simmas i A och B-finaler vilket gör att vi har många simmare som oftast får simma två gånger. Canet simmas lördag och söndag och därefter blir det buss till Barcelona, där nästa etapp av tävlingen simmas onsdag och torsdag. Under tävlingen ska simmarna hålla meterantalet uppe och sikta på 10.000 meter per dag då vi (inte alla dock) ju är i en träningsperiod inför EM. Värmen är tryckande men detta år är vi förberedda då vi ”tränat hemma” på bra väder. Många världens simmarnationer är här. Mange (Magnus Kjellberg) är här som vanligt. Han är ju ansvarig för teknikutveckling i Japan. För er som inte vet det var han min tränare 1982 (tror jag det var) till 1987 Under den tiden hann jag vinna SM (1983 och 1985) och komma sist på SM (1987). Då internet inte finns här i Frankrike, eller i alla fall Canet dröjde det ända till nu (då vi är i Barcelona och vi har internet igen) då jag kan publicera kort och text. Det blev en del blandade resultat från Canet. Viktigt att alla håller sin raceplan trots tuffare motstånd än de är vana vid i säsong. Det blev några A -finalsimningar för Adam, Sara J, Erik P, Samuel T och Nils Liess. Svenska simmare över lag behöver träna på att simma mot tufft motstånd, lära sig att vara på tå på morgonen, att vara noggranna med skillsen och hålla i dem fast det går snabbt runtikring och att hålla sina goda rutiner i form av uppvärmning, landträning osv. Dessutom att hålla koll, utvärdera, analysera och gå vidare. Nu har jag precis kommit hem från tekniskt möte i Barcelona och väntar på att Södertälje och Järfälla kommer med sina simmare. 4 simmare från Canet har åkt hem och 9 nya simmare har tillkommit till det gäng som tävlar i Barcelona. I morgon börjar vi kl 8.30

Att vara en del av ungdomars utveckling

är en fantastisk möjlighet. Igår fick jag möjligheten att hylla "mina" fd simmare som tog studenten på Arlandagymnasiet. Flera av dem träffade jag när de kom till klubben för ett sk "uppsim". De visade vad de kunde och var där med sina föräldrar. Då jag vid denna tid jobbade i Väsby Sim som huvudtränare, var en av mina uppgifter att möta simmaren med föräldrar och se till att de hamnade på rätt nivå i klubben. Nivå efter färdigheter, ålder och mål.
Att idag kunna höra deras berättelser från då och inför framtiden med USA- studier eller Japanbesök känns fantastiskt. Lycka till alla underbara simmare och föräldrar! Tack för en mycket trevlig dag igår. Vi var helt slut när vi kom hem. Bild av Isabelle Blomqvist (även en av mina simmare från förr som sedan många år jobbar som tränare i Väsby) Ibland saknar jag klubblivet!
<
Visa fler inlägg