Sluta skita utomhus!

Ibland är det verkligen inte kul att ha hund. Jag stannade på min promenad men Diezel vid Munchenbryggeriet. Jag hade sett en snödroppe och tänkte ta ett kort. Plötsligt slänger sig Diezel över något som han hastigt tuggar i sig. Mina farhågor besannades när jag känner lukten av bajs…och då menar jag inte från en hund. Snabbt tog han sina leksaker i munnen och traskade glatt hemåt. Själv gick tankarna runt i huvudet, hur skulle jag göra när jag kom hem, slänga leksakerna, torka hunden i munnen och sedan skicka ut honom på balkongen och hoppas att det efter ett tag försvunnit. Så blev det. Så jag ber alla nödiga personer att sluta göra det de gör utomhus!Använd toalett!
Nu är vi inne i en period av tävlingar i 50:a i Sverige och även utomlands. Det börjar dra ihop sig till vår kvaltävling, Swim Open som simmas i Stockholm i april. Denna tävling är kval till alla våra mästerskap för senior, junior och ungdom. Det verkar som om det blir ett mycket bra startfält i år igen, bra jobbat Dennis.
NEC rullar på bra med besök från alla delar i Sverige och även andra länder. Denna veckan hade de besök från Island. Förutom simning med tester så har de även möjlighet att träffa Martina Granström för screeningar och uppföljningar, Rene vår doktor, Göran eller Andreas som jobbar med idrottspsykologi eller såsom grabbarna gjorde förra veckan Stig Mattsson som de kan bolla sina funderingar kring kosten med.
Till helgen är det även dags för Rein Haljand att komma IGEN (tiden går så fort). Då kommer vi följa upp de 3 teknikpunkter var och en av simmarna fick att jobba på vid förra tillfället han var i Sverige.
 
Carl Jenner och Niklas Judell, Karlstad SS
 
Eyglo från Island
 
Platsträning med Diezel på Bromma flygfält
 
 
Under veckan har jag varit i London på en träff för kvinnliga elitcoacher inom olika idrotter. Vi har ett samarbete med England där vi utbyter erfarenheter med varandra. Otroligt inspirerande. Upplägget på träffen var dessutom väldigt proffsigt och tillät många att komma till tals. Jag och Katarina Vangdal. fk för golfen, höll varsitt anförande på 18 minuter, 18 minuter prova det!! Otroligt svårt att hålla det så kort men eftersom vi hade en digital klocka framför näsan var det bara att jobba på med tempo. Jag passade även på att hälsa på Englands förbundskapten, Bill Furniss, i Loughborough. Ville veta hur han jobbat med framför allt sitt ledarteam för att nå de framgångar han och England lyckats med. Flera intressanta saker tar jag med mig hem som jag säkert får möjlighet att återkomma till.
Tack RF och Liselotte Ohlsson för två mycket bra dagar!
 
Träffade Gunnar Larsson och pratade om simidrottsakademien
Skidåkning inne på stadion
 
Bill Furniss
Liselotte Ohlson RF
 
Katarina Vagndal och Anne Forsell
 
 

Lisa, du saknas oss

 
 

I förrgår nåddes jag av beskedet att du gått bort, nyss 37 år fyllda. Det är inte klokt. Vet att du haft ont i många år men trots detta var du som vanligt när vi talades vid eller skrev till varandra. Aldrig ett ord om att du hade det svårt. Efter beskedet letade jag bland mina kort efter ett på dig och hittade ett som var precis så som jag kände att du var för mig. Den starka, kloka, glada, rejäla, energifyllda personen som alltid tog tag i saker och gjorde dem så himla bra. Jag saknar dig!
Livet är inte enkelt och dessa hemska besked gör att vi stannar upp och tänker till. Vad är livet värt. Är det värt att ha en massa konflikter, ovänner, sura miner osv.
Nej, ta vara på tiden och var snälla mot varandra. Jag ska dra mitt strå till stacken det lovar jag.

Under veckan har NEC haft besök av Skövdesimmare och Tamas samt 4 simmare från Jönköping. Vi har genomfört simfysprofilen med hjälp av Bosögänget och Johan Setterberg (från Norge ). Nu känns simfysprofilen fulländad och i rullning. Äntligen efter några prövoår. Testerna består;
• Kalipermätning och vikt
• Hopptest (vertikalhopp)
• Kraft på land (simbänk)
• Kraft i vattnet (dragtest)
• Steptest (mjölksyratest i vattnet)
• Efficiencytest (simtest)

Den 26/2 kör vi dessa teser för simmare som inte simmar på NEC. Då kör även Rein sina filmningar igen.. Tänk vad tiden går snabbt. Tyckte han var här nyss.
I lördags hade jag Tero Välimaa och Jozef Michlewicz på middag. Tero är en rolig typ. Så många roliga historier. Han simmade ju en kort tid under början av 2000 i Väsby för Pär. Numera jobbar han som tränare i SKK tillsammans med Bosse, Hasse och Robban. I det gänget är han ju lillpojken kan man tänka. Appropå Pär så visade han mig stolt vad han fått av sin arbetsgivare VSS. En jättefin tavla där medarbetare, fd simmare osv skrivit om honom. Tack, det var fint gjort! Ni ska bara veta hur mycket det betyder för självkänslan !
I morse besökte jag och Carl Jenner Södertälje SS. Full fat i en simhall som de själva kan driva till viss del. Roliga läsningar för landträning och powerracks. Att Södertälje har något ordentligt på gång har vi ju sett under 2016. Nu blev det ännu mera tydligt. Planering, visioner, teamwork osv. Energin bubblar och jag är övertygad om att vi får se mycket mer av Södertälje i framtiden. Eftermiddagen tillbringade jag i Växjö då jag blivit inbjuden att prata för simmare, föräldrar och tränare i Växjö SS. Jättekul att vara ute i verksamheten. Träffade dessutom Pia Ygman fd Westerblad som är en ”gammal” kompis från det jag simmare på 70-talet. Växjö ligger mig varmt om hjärtat då vi i Spårvägen hade ett utbyte med klubben på 70-80 talet. Dessutom kom mina 3 första och bästa tränare därifrån Sven Rune Malmberg, Thomas Löfgren och Magnus Kjellberg. Dessa 3 studerade på GIH under 70-80-talet och hade parallellt med studierna även träning i Spårvägen.
Nu på väg hem från en härlig dag fylld av nya möten som gett upphov till nya idéer och tankar inte bara hos mig utan också hos de som mött mig.. Vet att när jag kommer hem och får se bilden av Lisa så är jag tillbaka till den overkliga verkligheten… som heter livet.
Sov gott Lisa!Vi ses senare
 
 
 
 

Finns det något mer romantiskt land än Italien?!


Tror inte det. Har alltid älskat det. Rom på natten, Positano, Capri. Maten, naturen, människorna.
Är nyss hemkommen från Italien där jag och Anna Hammar tillbringat 1,5 dag. Bologna, Pesaro, Tolentino. Besök i Pesaro för att träffa Aurelio Minini. Aurelio fixade vårt precamp inför OS i London. Då var platsen Pescara och nu är platsen Pesaro, som ligger en bra bit högre upp vid kusten. Där finns bra förutsättningar för träning i 50:a och 25:a. Efter några timmar i Pesaro var vi på väg till Tolention där Arena har sitt högkvarter. Middag på kvällen med Umberto på ett fantastiskt ställe, en familjerestaurang med typisk mat från närområdet. Det blev en carbonara på riktigt. Tolentino och Pesaro drabbades ordentligt av jordbävningarna som var i Italien förra året. Vi såg faktiskt tecken av det som skedde på många ställen.
Övernattning på ett fantastiskt bed and breakfast med vackert rum och familjär atmosfär. Dagen efter blev en heldag med diskussioner kring utrustning, material, design och annat. Jag passade på att ge Arena mina gamla landslagskläder från 1992, då vi också var sponsrade från Arena. Kläderna kommer användas i någon typ av museum som kommer upprättas. Kul tycker jag då de gör mer nytta där än i min garderob.
Tack Umberto, Lucia och Arena för ert proffsiga arbete och för trevligt sällskap under denna korta tid.
 
Jag och Aurelio Minini i Pesaro
 
 
 
Tryckning och paketering
 
Smart!
 
Umberto var glad när han fick mitt regnställ från början av 80-talet
 
Bra simhand
 
Sprickor från jordbävningen
 
Visa fler inlägg