Att förändra ett beteende


Är svårt, i alla fall om man gjort samma sak i många år. Jag har i flera år klickertränat min hund och det är effektivt men kräver timing, uthållighet och ett konsekvent arbete. (något jag jobbat på men skulle ha kunnat gjort bättre.)
Detsamma gäller ju självklart vid förändring av beteenden hos oss också. Ex teknikförändringar. Vi har nu under ett år arbetet med Andreas Claesson, idrottspsykolog, i vad vi kallar beteendeförändring hos simmare och ledare. Arbetet har bestått av föreläsningar och praktisk träning och det har gått ut på att enbart förstärka det rätta. I helgen avslutades kursen och vi alla är nöjda med resultatet. Nu är frågan hur vi jobbar vidare.

I helgen simmades GP igen i Hylliebadet. Konstigt vad fort ett år går. Kändes som om det var helt nyligen vi var där. För det är ju bara när det är GP vi kan vara där. Jag försökte lägga ett landslagsläger i badet, men det är enbart öppet för allmänheten. Synd att Malmö stad inte kan låta klubbarna och landslag komma in där. Tänker att det är ju ett fantastiskt arbete som görs av idrotten i att se till att det finns aktiviteter på kvällar och helger för kommunens unga. Detta borde premieras med fler anläggningar där aktiviteter bedrivs. På sikt kanske man skulle spara pengar.

Resultaten då? Ja i vissa fall betydligt bättre nivå än förra året vid denna tid. Det var en del simmare som imponerade lite extra. Sophie Hansson och Sara Junevik var några av dem. Teknik och taktikutvecklingar, bra träning och de håller sig friska. Sjukdomar och skador sätter käppar i hjulen.
Kanske de som alltid är sjuka vid denna tidpunkt eller precis innan behöver göra något annorlunda? Kanske vila en dag efter hemresa från läger utomlands. Vila, då menar jag att de inte ska gå till skolan utan läsa hemma för att kunna sova ut och slippa all påfrestning som skolan kan innebära i form av baciller osv.

Malmö KK gör ett jättebra jobb och vi hoppas alla att tidtagningstavlan ska fungera från början nästa gång.
Robin Hansson fick pris för ”årets simmare”. Grattis Robin, är säker på att vi får se mycket av dig framöver.
Södertäljes juniorer fortsätter att imponera. De slog svenskt juniorrekord på 4x100 frisim och 4x100 medley.
På hemvägen blev det en lunch på Toftaholm igen. Skön vacker miljö är den bästa mindfulnessen för mig…och Diezel.
Nu är jag i Oslo på Nordiskt möte. Det är så kul att inse att vi är så lika och har liknande möjligheter och situationer. Vi kan ju dessutom dra mycket nytta av varandra. Och vi fortsätter vårt fina arbete med Norge.

På väg mot Staffanstorp och sedan GP

Sitter i receptionen på Toftaholm, en herrgård jag hittade för ett antal år sedan. Ett ställe att ha som mål på vägen mot Skåne, eller hem...
Herrgårdsmiljö, tända ljus, öppen spis, vackert landskap och till och med en egen ö där Diezel kan springa lös. Tid för reflektion och framtidsplaner...

Det var ju ett tag sedan jag skrev. Thanyuapura var bra på alla sätt. Bra väder, bra anläggning, bra mat. Tyvärr blev det ett antal sjukdomar att ta hand om, sjukdomar av olika slag. Men annars var allt kanon. Vi hade ju ett gäng yngre simmare som verkligen tog för sig på träningen, bra för framtiden.

Väl hemkommen har det blivit talang 2022 med SOK och konferens med simförbundet. På agendan att skapa en VI känsla bl a och inkludering.

Morgondagen bjuder på föreläsning i Staffanstorp för SK Trition. Därefter GP i Malmö med massor av spännande starter inför 2018 års simningar. Lycka till alla simmare!

Regnet öser ned

Just nu när jag sitter och skriver. Ett riktigt tropiskt, blött och ljudligt regn. Och det behövs då det varit grymt varmt och soligt i stort sett hela tiden vi varit här. Lägret rullar på med bra träning och många skratt. Vi har haft en eftermiddag ledigt och en morgon. På den lediga eftermiddagen var det stranden som hägrade, och det finns det många av. Ett av passen byttes ut mot ett open water pass. I morgon eftermiddag är det dags igen. Ledigt på eftermiddagen och morgonen därefter. Vi kör enligt principen 5 pass vila 2. Simmarna är uppdelade i lite olika grupper men kör också en del tillsammans. Idag häll Adam och Gustav i ett landträningspass som alla var med på. Jag har nu hunnit prova på den thailändska massagen och den var grym så i morgon är det dags för fler att prova på denna. I morgon är det även dags för fartpass!!Kul!
Visa fler inlägg