Sommaren är här och snart är det EM

Så har det blivit dags att åka iväg till London för EM. Ska bli kul att besöka simhallen där OS gck 2012. Vi kommer bo väldigt nära simhallen, så vi har möjlighet att gå. 5 helt nya simmare i truppen!Alla killar! Totalt 29 simmare som man kan dela in i tre grupper.
En grupp som är klara för OS som använder EM som det bäst passar in i deras planering. Simon Sjödin har valt att helt stå över EM, Jennie Johansson kommer efter halva veckan och Sarah simmar måndag-fedag. Därefter har vi en grupp som har som mål att kvala in till OS. Och därefter har vi den största gruppen som består av simmare som är på EM som ett avstamp mot 2020.
Det blir en utmaning att hålla en röd linje i denna grupp, men vi är väl förberedda!
Veckorna inför EM har innehållit träning på hemmaplan och i vissa fall läger i ex Europa. Helsingborg och Uddevalla har varit i Torremolinos. Kalle Gårdström, en av EM –coacherna, har varit med 4 simmare i Sierra Nevada på höghöjdsläger . Detta läger var ett samarbete med Norge. USA-simmarna Kristian Kron och Alexander Linge har kommit tidigare till Sverige för att förbereda sig medan Henriette åker direkt från LA till London, men några dagar tidigare.Therse Alshammar och Johan Wallberg har haft besök på sin träning inte vara av 2 Väsbysimmare utan även av Isak Eliasson.
Skönt att sommaren kommit redan. Som hudägare blir man speciellt glad då det nästan alltid dras in massa skit fast tassar torkas.
Diskussionerna går höga i pressen och även på våra simsidor om jämnställdeheten inom idrotten. Vi har ju en väldigt jämnställd idrott vad gäller våra utövare. Men jag kan inte sluta att undra varför det är så få kvinnor som jobbar med seniorsimmare på landslagsnivå?! Vi träffas sedan några år tillbaka 2 gånger om året, dvs vi få kvinnliga tränare i Sverige. Då menar jag på nivån sum-sim, junior-SM och SM. Vore intressant att höra vad ni som jobbar ute i klubbarna och enbart har killar på de allra högsta grupperna säger om detta. Och ordförande/styrelserna i klubbarna. Finns det inga tjejer som satsar på ett yrke som coach?Och i så fall varför är det så?
 
En ren hund!
 
Victoria Frisk-Garcia, en fd simmare för mig som jobar med genusforskning. Deltog på vår nätverksträff i april
Leif Larssons fantastiska bilder som återfinns i styrkehörnan i simhallen
 
Leif Larssons vägledande ord!
 
Mattias Carlsson och Isak Eliasson
JOsefin Lindkvist och Andreas Furst
 
Stefan Nystran och Stina Gardell
 
Killarna grillar